HPLHS

H. P. Lovecraft – Historiallinen seura on tarkoitettu kauhun (ja science fictionin) ystäville ympäri Suomen. Seuran jäseneksi voi liittyä olipa sitten kiinnostunut faktasta (historiasta) tai fiktiosta (kauhusta) tai molemmista (roolipelaaminen).

HPLHS julkaisee omaa, kerran vuodessa ilmestyvää jäsenlehteä Kuiskaus pimeässä (ensimmäinen, vuoden 2011 numero julkaistiin nimellä Nyarlathotep), johon on koottu Lovecraft-tietoutta ja tapahtumia Suomesta ja ulkomailta, Lovecraftin tarinoita (tietenkin!) sekä jäsenten omia novelleja, artikkeleita, arvioita ja paljon muuta.

Vaikka seuran varsinainen kotipaikka on Helsinki, seuran tarkoitus on olla valtakunnallinen, jonka alla toimivilla paikallisilla osastoilla olisi  kullakin omaa toimintaa. Paikalliset harrastajat voivat kokoontua keskenään mm. pelien, elokuvien, kirjallisuuden ja virvokkeiden ympärille.
Muu seuran toiminta pitää sisällään muun muassa osallistumisia kirjallisuus-, fantasia-, scifi-, kauhu- ja roolipelitapaamisiin Suomessa (ja ulkomailla), yhteydenpito muihin samanhenkisiin seuroihin ulkomailla ja oman Lovecraft-aiheisen arkiston/kirjaston ylläpito.

Seura on aloittanut myös yhteistyön amerikkalaisen sisarseuran H. P. Lovecraft Historical Societyn (HPLHS) kanssa.

Seuran jäsenyys edellyttää liittymistä ja jäsenmaksun maksamista. Jäsenmaksu on kaikilta jäseniltä 10€ vuodelle 2015.

Jäsenet saavat automaattisesti jäsenkortin ja jäsenlehden (vuosijulkaisun), joka ilmestyy vähintään kerran vuodessa. Lisäksi jäsenillä on automaattinen oikeus lainata ja käyttää seuran kirjastoa ja arkistoa.

Jäsenkortilla saa alennusta Joensuun Fantasiapeleistä.